Information om Elbilsladdning

Vi har i samarbete med Eskilstuna Energi & Miljö och Bee installerat en laddstation som klarar samtidig laddning av 2st elbilar/hybridbilar.

Eluttag för motorvärmare som vissa av oss har är inte dimensionerade för den långvarigt höga belastning det innebär att ladda en elbil och i värsta fall kan en brand orsakas i elinstallationen. Därför får dessa för närvarande inte användas för laddning och vi hänvisar medlemmar att ladda vid laddstationen som är dimensionerad och styrd så att effekten fördelas till bilarna utan att äventyra säkerheten.

Vi kommer fortsätta att tillsammans med Eskilstuna Energi & Miljö ta fram en långsiktig plan för att klara framtida behov av laddning.

Vi kommer att titta på att eventuellt tillåta laddning med låg effekt i kontrollerade eluttag för motorvärmare. Vi återkommer om detta.

Laddstationen är placerad på servicehuset, vid parkeringsplatsen längst ut i raden av parkeringsplatser. Ytterligare en plats kommer att göras i ordning till höger om denna och skylt kommer att sättas upp som informerar om att laddplatserna endast är till för föreningen.

Mer info och priser finns under dokument Elbilsladdning