Nedgrävning av kraftkablar

Under september kommer vi enligt beslut på årsmötet att påbörja arbetet med att gräva ner kraftkablar till varje parkeringsyta. Detta för att förbereda för att varje bostad ska kunna installera laddbox vid sin parkeringsplats.

1. Vi kommer att gräva upp ett schakt framför varje bostadslänga. När grävningen sker utanför er radhuslänga så sätts säkerhetsstaket och övergångar upp över schaktet så att ni kan komma in/ut från bostaden på ett säkert sätt.

2. Kablar läggs ner och rätt längd skjuts in i grunden under varje förråd. Där vilar kabeln tills bostadsrättsinnehavaren bestämmer sig för att installera en laddbox vid parkeringsplatsen. Kabeln är tätad i varje ände för att inte ta skada av långvarig vila innan inkoppling.

3. Schaktet fylls igen. Vi gräver och fyller igen för en länga i taget så att störningen blir så kortvarig som möjligt.

4. Vid varje parkeringsyta så sparas kabellängd som behövs till varje parkering i kabelbrunnar eller i grunden under närmsta förråd. Grävning som sker vid parkeringsytor säkras även dessa med staket.

5. När arbetet är klart så kommer vi lägga upp en guide för hur man går till väga och vilka krav vi har för att installera en laddbox. Ansökan sker till styrelsen på samma sätt som övriga ändringar/renoveringar i bostaden.

För dessa längor sker grävningen i grusgång framför bostaden:
Timmermansvägen 5, Alforsgatan 23, Alforsgatan 21, Alforsgatan 17, Ekgatan 28, Ekgatan 30

För dessa längor sker grävningen mellan förråd (för att ni har asfalt framför bostaden):
Timmermansvägen 1, Alforsgatan 25, Alforsgatan 19
Vi gräver hos er sist under hösten för att förstöra så lite som möjligt. Vi försöker återställa plattläggningar och gångar så bra det går.

För denna länga sker ingen grävning:
Timmermansvägen 3
Ni har redan idag möjlighet att ansöka om att installera laddbox vid förrådet där ni har parkering framför bostaden. Ni får däremot inte kabel framdragen till parkeringsplatsen vid Alforsgatan.

Detta måste varje bostadsrättsinnehavare göra
Ge tillgång till grund under förrådet. Beni Toth kommer att vara med firman som gräver och om man behöver komma ner under ert förråd via lucka i golvet så kontaktar Beni er någon dag i förväg.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen via
Mårten Olsson, tel 073-06 20 290