Vi ökar brandsäkerheten i föreningen

Vi har under våren förbättrat brandskyddet mellan bostäder med takplåtar mellan balkongerna. Vi har också kommit överens med räddningstjänsten om att köpa in brandvarnare och brandsläckare till varje bostad för att ytterligare öka brandsäkerheten inom föreningen.

Föreningen har nu köpt in 2st Brandvarnare Deltronic X10 med 10-års batteritid och 1st Brandsläckare Housegard 55A Röd till varje bostad.

Beni är på plats i verkstaden (bakom tvättstugan) tisdag 28 juli kl18-19 och tisdag 4 augusti kl18-19 för att dela ut dessa. Om ni inte har möjlighet att hämta på dessa tider så ring Beni och bestäm en annan tid.

  • Varje lägenhetsinnehavare är ansvarig att montera 1st brandvarnare i hall på nedervåning och 1st brandvarnare i hall på övervåning (beroende på planlösning). Brandsläckare placeras på valfri plats i lägenheten.
  • Om man har befintliga brandvarnare med kortare batteritid så ska dessa bytas ut till Deltronic X10.
  • Om man har uppkopplade brandvarnare eller brandvarnare som ingår i larmsystem så ska Deltronic X10 monteras som komplement. Eller förvaras och monteras vid eventuellt försäljning av bostadsrätten.
  • Brandvarnare och brandsläckare kommer hädanefter att ingå i föreningens underhållsplan och bytas ut/servas enligt tillverkarens rekommendationer.

Vid frågor, ring Beni Toth, tel 072-42 10 631 eller Mårten Olsson, tel 073-06 20 290.